DoorDeWijks

DoorDeWijks zet zich in om wijkbewoners in Rotterdam en Lansingerland bij elkaar te brengen. Mensen die wat tijd beschikbaar hebben en graag willen helpen, ‘Doordewijkers’,  koppelen wij aan wijkgenoten met een hulpvraag. Het gaat om praktische, op maat geboden hulp aan huis, zoals opruimen, computerhulp, koken, tuinieren, chauffeur zijn, begeleiding bij een bezoekje aan de dokter et cetera. Klanten hebben geen indicatie nodig en er zijn geen wachtlijsten. Omdat wij werken met een vast uurtarief van €10,50 is onze hulp zelfs voor mensen met een kleinere portemonnee betaalbaar.

Dat wij werken met vrijwilligers in de organisatie heeft heel veel voordelen. Het nadeel is dat vrijwilligers niet fulltime beschikbaar zijn om telefoontjes met hulpvragen te beantwoorden en op te volgen. Onze telefonische bereikbaarheid liet te wensen over. Een mobieltje onderin een boodschappentas werd al dan niet beantwoord. Met mijn handen in het haar zochten we een goede, betaalbare oplossing.
Zo kwamen we bij de secretariaatsdiensten van Organique. Wat een enorme opluchting! 
De dames van Organique beantwoorden élk telefoontje en luisteren met veel zorg en aandacht naar de hulpvragen van onze klanten. In no-time waren deze professionals zo thuis in onze manier van werken, dat zij hulpvragen direct konden matchen met onze Doordewijkers. Zo hebben wij een kwaliteitsslag kunnen maken. Zij zijn nu echt een verlengstuk van onze organisatie. Dat is mooi.